Procedures

Het snel kunnen inzetten van de AED apparatuur kan het verschil maken tussen leven en dood. Het is daarom van groot belang dat de AED altijd inzetbaar is. Een rood knipperende lamp in de kast betekent een storing.

In iedere kast is een zogenaamd stroomschema aanwezig. In dit stroomschema staat stap voor stap uitgelegd hoe u als vrijwilliger van Oisterwijk Heartsafe dient te handelen nadat u een SMS hebt ontvangen van HartslagNu. U kunt dit stroomschema in PDF-formaat ook via de website downloaden. Als u het thuis al eens op uw gemak doorleest weet u bij een oproep hoe te handelen. Download hier (PDF).

Is de AED ingezet bij een HartslagNu alarmering, dient deze altijd te worden gereset door een technisch medewerker van Oisterwijk Heartsafe. Indien u een AED heeft ingezet of een technische storing signaleert, is het raadzaam dit via de gegevens, die u op het label wat aan de AED hangt, te melden aan Oisterwijk Heartsafe.Om ervoor te zorgen dat uw meldingen zo snel mogelijk door een deskundige van Oisterwijk Heartsafe worden opgevolgd kunt u een webformulier invullen.